Muu toiminta

Kisasiskojen toiminta on ollut myös paljon muutakin kuin voimistelua, tanssia, palloilua.

Retket ja leirit olivat jo alkuajan toiminnassa tärkeitä tapahtumia.

Suurkisat, joita on järjestetty määräajoin, ovat olleet yksi tärkeimmistä matkakohteista koko toiminnan ajan, ensimmäisistä Helsingin kisoista (v. -56) lähtien. Samoin muihinkin huomattaviin tapahtumiin on lähdetty aina innolla, kesäkisoihin, piiritapahtumiin jne.. ,viimeksi lähdettiin suurella joukolla Helsinkiin naisvoimistelun 100 -vuotisjuhlaan. Samaan vuoteen ajoittui myös Kisasiskojen 45 -vuotisjuhla. Liikkeelle lähti Sodankylästä 100 aktiivista kisasiskoa.

" Tie on auki tähtiin asti.

Meitä pitele ei mikään mahti."

5.-9.6.1996 Helsingin Olympiastadionilla esiintyi Sodankyläläisiä kaikkiaan viidessä eri ryhmässä Sylimikroista mummoihin. Mukana olivat Sylimikrot eli lapset ja äidit, Äkäpussit, Tytöt on tyttöjä, Friidut ja Kätketyt hunnut, ryhmä jossa esiintyi joukko seuran aikuisia naisia.

1995 oli ensimmäiset valtakunnalliset HiHop -kisat Helsingin Kisahallissa. Kisasiskot ovat olleet siitä asti mukana tapahtumassa. Matkaan ovat lähteneet yläaste- ja lukioikäiset tytöt. Tavoitteena ei iloisella joukolla ole ollut niinkään voitto vaan yhdessäolo ja kokemusten saaminen ja jakaminen. Samalla tytöt ovat päässeet tapaamaan muita hiphoppareita ja saaneet vahvistusta omalle harrastukselleen.

Myös retket yhteisiin koulutustapahtumiin ovat olleet tärkeitä energian ja motivaation ylläpitäjiä.

Juhlat ovat olleet olennainen osa Kisasiskojen toimintaa. Liikuntajuhlia pidettiin alkuaikoina lähes joka vuosi. Joulun edellä on aina ollut nuorimpien Kisasiskojen järjestämä pikkujoulu-juhla. Näihin tilaisuuksiin muutkin, kuin seuran jäsenet ovat päässeet seuraamaan, mitä vuoden aikana on opittu.

Muun toiminnan lisäksi on järjestetty jäsenistölle syys- ja kevätretki tunturiin tai muuhun mukavaan paikkaan, mikä myös antaa voimia tuleviin koitoksiin. Viime vuosina on ollut mukava huomata, että isät ovat tulleet toimintaan jäädäkseen. Niin monia perheitä on jo lähtenyt retkille koko joukolla mukaan.

Kisasiskojen hallituksen jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti sekä oman alueen että koko valtakunnan kokouksiin, koulutuksiin ja muihin yhteisiin tapahtumiin.

Vuosituhannen lopussa Kisasiskot on ollut mukana SvoLi 2000 -projektissa. Projekti alkoi 1997 ja kesti neljä vuotta. Projektissa seura asetti itselleen määrälliset ja laadulliset tavoitteet. Eräänä tavoitteena oli toiminnan laajentaminen. Kehitystyötä veti seuran ulkopuolelta valittu kehityspäällikkö, Seija Rautiainen. Kehitystyötä tehtiin itsearvioinnin, kyselyjen ja seurannan avulla.