World Gymnaestrada 2023

World Gymnaestrada 2023

Amsterdam

30.7. - 5.8.2023

World Gymnaestrada on maailmanlaajuinen, ei-kilpailullinen, joka neljäs vuosi järjestettävä tapahtuma ihan jokaiselle taitotasosta riippumatta. Ensimmäinen World Gymnaestrada pidettiin Hollannin Rotterdamissa vuonna 1953. Nyt Gymnaestrada palaa juurilleen, kun 17. World Gymnaestrada on jälleen Hollannissa. Lue lisää tapahtumasta ja tapahtumakaupungista täältä (linkki avautuu tapahtumasivulle).

Suomella on ollut delegaatio jokaisessa World Gymnaestradassa. Amsterdamissa vuonna 1991 järjestettyyn Gymnaestradaan osallistui peräti noin 2300 suomalaista. Meneekö ennätys rikki kesällä 2023? Te ratkaisette tämän! Gymnaestrada pulppuaa iloisia kohtaamisia, rentoa fiilistä, huikeaa elämystä - lähdetään joukolla osallistumaan.

Gymnaestrada-viikko käynnistyy avajaisilla sunnuntaina 30.7. ja päättyy päätösjuhlaan lauantaina 5.8. Viikon aikana on hallinäytöksiä, kenttänäytöksiä, iltanäytöksiä, FIG Gaala, esiintymisiä ulkolavoilla sekä paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

Tapahtumapaikkoina ovat Amsterdamin RAI-Messukeskus (hallinäytökset, iltanäytökset, FIG Gaala, ruokailut, ständit) ja Olympiastadion (avajaiset, päätösjuhla, kenttänäytökset).

Osallistumismahdollisuuksia

Seurat, ryhmät, osallistujat voivat valita mihin haluavat ilmoittautua tai hakea mukaan. Liian tiukkaa ohjelmaa ei kannata rakentaa, vaan jättää aikaa myös muiden esitysten katsomiseen, tunnelmasta nauttimiseen, kaupunkiin tutustumiseen ja ohjeisohjelmaan retkineen tms.

Suomen kenttänäytös koostuu seuraavista ohjelmista: 

Ystäväni, elämäni (Eerika Laalo-Häikiö), 

Kirkkaat vedet (Hannele Ahlqvist & Marja Kallioniemi), 

Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi (Hymy Larimo-Tullila). (Edellyttäen että näihin ohjelmiin tulee riittävästi ilmoittautumisia).

Yhteisohjelmien kertauskurssi ohjaajille ja valmentajille on tammikuussa 2023, ja yhteisharjoitus kaikille ko. ohjelmiin ilmoittautuneille voimisteljoille toukokuussa 2023.

Ajat ja paikat tarkentuvat myöhemmin.


Ketkä voivat osallistua

World Gymnaestradaan voivat osallistua kaikki Voimisteluliiton jäsenseurojen jäsenet: voimistelijat, tanssijat, harrastajat, ryhmäliikkujat, kilpailijat ja huiput. Kaikilla tulee olla Voimisteluliitonlisenssi, vähintään harrastelisenssi. Lisäksi kaikkien osallistujien tulee huolehtia vakuutuksensa kuntoon. Suosittelemme kansainväliseen tapahtumaan osallistumista 12 vuotta täyttäneille. Joka tapauksessa seura vastaa siitä, että alaikäisillä osallistujilla on riittävästi huoltajia mukana tapahtumassa. Suosittelemme ainakin 2 huoltajaa 10 alaikäistä kohden.

Ilmoittautumisaikataulu

Alustavat ilmoittautumiset 15.6.2022 mennessä: mahdollisimman tarkka arvio seuran osallistujamäärästä ohjelmittain ja hallinäytösten haku (ilmoittautumislinkki toimitaan myöhemmin).

Sitovat ilmoittautumiset 15.12.2022 mennessä: tarkat osallistujatiedot, majoitusten, aterioiden, majoitustuotteiden ja iltanäytöslippujen tilaukset (ilmoittautumislinkki toimitetaan myöhemmin).

Jokainen seura voi päättää omasta ilmoittautumisaikataulustaan seuransa jäsenille. Gympille on hyvä jättää riittävästi aikaa tarkistaa seuransa ilmoittautumiset.

Osallistumismaksut:

Osallistujapassit

Jokainen osallistuja tarvitsee osallistujapassin. Passin hinta on noin 300 € sisältäen osallistumisoikeuden, vapaan pääsyn Gymnaestradan tapahtumiin lukuun ottamatta iltanäytöksiä, julkisilla kulkuvälineillä liikkumisen kaupungissa tapahtuman ajan sekä sisäänpääsyn illanviettoihin. Passi ei sisällä majoitusta, aterioita eikä lippuja iltanäytöksiin.

Koulumajoitus (8 yötä) sisältäen aamiaisen maksaa noin 205 €.

Ateriat

Lounaat: 7 lounaan paketti maksaa 122,50 €.

Päivälliset: 7 päivällisen paketti maksaa 122,50 €.

Lounaiden ja päivällisten yhteispaketti maksaa 229,50 € (pakettiin sisältyy myös WG23-juomamuki).

Kaikki ateriat ovat ravitsevia, vaihtelevia, terveellisiä ja valmistettu paikallisista tuoreista tuotteista.

Hinnat per henkilö ja sisältäen kaikki paikalliset verot.

Majoitus

Vaihtoehtoisesti voi majoittua koululla tai hotellissa. Majoitus ei sisälly osallistujapassiin, se varataan ja maksetaan erikseen.

Koulumajoituksen (8 yötä) hinta on noin 205 € sisältäen aamiaisen. Koulumajoitukseen liittyviä tuotteita esim. patjat voi tilata etukäteen tai ottaa ne kotoa mukaansa.

Hotellimajoitusta on eri tasoista eri puolilla kaupunkia. Hotellimajoitus varataan ilmoittautumisen yhteydessä.

Suomen joukkueen marssiasu

Suomen delegaation edustaa malliston 2021 - 2024 Gymnaestradan marssivaatteissa. Tutustu, ihastu, tilaa - vaikka jo nyt. Takkiin on mahdollista painattaa myös oman seuran logo (kysy lisää Sanser). Avajaisissa Suomen delegaation marssiasu on välttämätön eli kaikilla marssiin osallistuvilla tulee olla päällään yllä mainittu virallinen Suomen marssiasu. Jos ei hanki marssiasua, voi seurata marssia katsomosta käsin.